Nieuwsbrief 09 – 2018

O.D.I.O. Nieuwsbrief. 

Nieuwsbrief, September 2018

Van het bestuur

Wij hopen dat jullie allemaal een fijne vakantie hebben gehad en veel zin hebben in het nieuwe turnseizoen! Wij wel in ieder geval!  En wat fijn dat we weer zoveel nieuwe leden mochten ontvangen. Welkom voor alle nieuwe leden. Wij hopen dat jullie een leuke sportieve tijd bij ODIO zullen doorbrengen.

De indeling van de groepen is inmiddels gemaakt. Mocht je tussendoor willen wisselen van groep, dan kan dat alleen met schriftelijke toestemming van de leiding. Wil je een vriendje of vriendinnetje een keer mee laten doen, dan kan dat ook alleen met toestemming van de leiding. Dus vraag dat van te voren aan en neem niet zomaar iemand mee, want dan kan het best gebeuren dat hij of zij niet mee kan doen en dat zou jammer zijn.

Nu de dagen korter beginnen te worden en het eerder donker wordt, willen wij jullie vragen om de kinderen die niet alleen door het donker naar huis mogen fietsen of lopen op tijd op te halen.

Het bestuur is hard bezig om de nieuwe wet AVG vorm te geven. Binnenkort ontvangen jullie als ouders/verzorgers hier meer informatie over.

Het bestuur en de technische leiding wensen alle kinderen weer een sportief turnseizoen toe!

Contributieverhoging 2018

In de Algemene Ledenvergadering van maart jl. is een besluit genomen over contributieverhoging. De afgelopen 5 jaar heeft ODIO geen contributieverhoging gehad. Echter nu ontkomen wij er niet aan. Vanaf september 2018 zal de contributie verhoogd worden met € 0.75 per maand.

De contributie bedragen per maand worden als volgt:

Leden t/m 16 jaar                     € 13,25
Leden vanaf 17 jaar                 € 14,25
Bewegen op muziek               € 14,25
Selectieleden                              € 24,75
Extra uur (recreatie)              €    5,25

Plusuur

Wisten jullie dat wij op de woensdagmiddag van 17:00-18:00 uur een extra turn uur hebben? Dit uur is speciaal voor meisjes van 6 jaar en ouder die turnen zo leuk vinden dat ze nog meer willen turnen. In dit uur wordt er ook meer uitdaging gegeven dan in de reguliere lessen soms mogelijk is. Voor dit uur is het wel belangrijk dat er een goede turnbasis is, dus wil je weten of dit uur ook voor jou geschikt is? Stuur dan een mailtje naar ibouwmeister@kpnplanet.nl of vraag het aan jouw juf of meester.

Bewegen op muziek

Ook de 40-plussers onder ons kunnen terecht bij ODIO! Op woensdagavond van 20:00-21:00 uur staat er elke week een enthousiaste groep dames te trappelen om de zaal in te gaan. Bewegen op muziek is waar het voornamelijk om draait. Actief bezig zijn met dans, conditie, lenigheid en spierkracht onder leiding van onze enthousiaste instructeur Marco. Marco is een professional op het gebied van dans en leert de dames veel verschillende dansstijlen. Van de cha cha cha tot rock ‘n roll. Naast dans staan spierversterkende oefeningen voor het hele lichaam wekelijks op het programma. Dit wordt afwisselend gegeven in vormen van yoga, pilates, krachtsoefeningen en steps. Lijkt bewegen op muziek in een gezellige groep jou ook wat en wil je daarnaast werken aan je conditie, spierkracht en lenigheid, kom dan gerust eens een les meedoen op de woensdagavond!

Nieuwe turnpakjes

Ja, hoor daar is ie eindelijk, veel meisjes hebben er lang op moeten wachten maar we zijn er uit!

Het nieuwe clubpakje van ODIO Oosterbeek.

Omdat het oude vertrouwde clubpakje van ODIO uit de collectie gaat, hebben wij nieuwe pakjes uitgezocht. Dit hebben wij samen met alle ODIO meisjes gedaan. We hebben gepast en gestemd welk pakje ze het mooiste vonden. En dit is de winnaar geworden:

 

Het pakje is van www.tt-gymnastics.nl en dan nummer V662. Wil jij nou ook zo’n mooi nieuw turnpakje en mag dit ook van papa en mama, dan kan je deze direct via de bovenstaande site bestellen of via ons. Schrijf dan je naam en maat op lijst die in de zaal komt te hangen. Tot 28 september kun je via ons een pakje bestellen. Daarna maken wij een inventarisatie en zal het pakje vooraf betaald moeten worden. Dit mag contant bij inschrijving of per eenmalige incasso.

Het turnpakje kost € 40,00 voor de maten t/m 164, voor de grotere maten is het pakje € 42,50. Een bijpassend turnbroekje is eventueel ook te koop voor € 18.00 of € 19.50. Let op, het hebben van een nieuw turnpakje is natuurlijk niet verplicht ( maar wel heel leuk). Bestel je zelf een pakje dan moet je rekening houden met verzendkosten.

Ook voor de jongens zijn we bezig met het uitzoeken van turnkleding. Dit volgt nog!

Clubkampioenschappen 2018

Het was weer een geslaagde editie van de jaarlijkse clubkampioenschappen van O.D.I.O. Oosterbeek! Jong, oud, groot en klein, iedereen heeft super zijn best gedaan! Zelfs de kleutergroep heeft in hun eigen les ook een mini clubkampioenschappen gehouden. Helaas kunnen we u de foto’s nog niet tonen in verband met de nieuwe AVG wet

Airborne Wandeltocht

Tijdens de Airborne Wandeltocht hebben vrijwilligers voor ODIO weer een heleboel soep, broodjes worst, koffie, thee, limonade en snoep verkocht. Deze stand staat altijd op de Italiaanseweg. Misschien ben je ze tegengekomen en misschien heb je zelfs wat gekocht.

De opbrengst dit jaar was € 1100,= en voor dat bedrag hebben wij via een veiling bij turnvereniging De Hazekamp te Nijmegen een hele mooie grondbalk gekocht. We kregen daar ook gratis een valmat bij. Op ons verlanglijstje staan ook nog andere materialen, waar we weer voor verder gaan sparen. Zo zien jullie, het geld wordt echt goed besteed.

Hierbij willen wij Jaap en alle vrijwilligers die geholpen hebben bij de Airborne-stand en Wies en Meinke bij de veiling hartelijk bedanken voor hun inzet!! Super gedaan!!!

Grote Clubactie

Ook dit jaar doet ODIO weer mee met de Grote Clubactie. En we hopen natuurlijk dat jullie allemaal heel veel loten gaan verkopen voor ODIO. Want met het geld wat we daarmee ophalen, willen we weer een mooi toestel voor de vereniging kopen. Zodat wij jullie nog meer kunnen leren!

De boekjes zijn al uitgedeeld. Wat zou leuk zijn als ieder lid minimaal 5 loten zou verkopen. Als je papa en mama, oma’s en opa’s, tantes en ooms en buurvrouwen en buurmannen allemaal een lot zouden kopen, moet dat best mogelijk zijn. Voor de 3 beste lotenverkopers is er een hele mooie prijs. Dus ga op pad, doe je best dan haal jij er zeker meer dan 5 op! We verkopen dit jaar de loten weer met een automatische machtiging. Dit betekent dat je geen geld hoeft te ontvangen maar dat het bedrag eenmalig van de rekening van de kopers afgehaald wordt. Laat de koper wel het boekje goed invullen. Lever de boekjes graag de laatste week voor de herfstvakantie in! En mocht je een 2e boekje nodig hebben, vraag gerust. Vergeet niet je naam in het verkoopboekje te zetten. Heel veel succes met verkopen!

Belangrijk bericht voor alle ouders

Om de lessen vooral voor de leden goed te laten verlopen, is het fijn als er geen ouders/verzorgers, broertjes en zusjes tijdens de les aanwezig zijn. Het is wel leuk als u op enig moment de vorderingen van uw kind kunt zien en dan bij voorkeur voor iedere vakantie. Dan heeft iedere les een kijkles. Dit maakt het voor de kinderen ook weer extra spannend, want ook de kinderen willen dan graag aan hun ouder/verzorgers laten zien wat ze allemaal geleerd hebben.

Het is belangrijk dat de kinderen tijdens de lessen vooral op elkaar zijn aangewezen en zich prettig en veilig voelen in de sfeer waarin lesgegeven wordt. Wanneer ouders/verzorgers in de zaal aanwezig zijn, dan is de afleiding te groot. Ook is er natuurlijk altijd geroezemoes aan de zijkant en gaan de mobieltjes regelmatig af. Dit werkt erg storend tijdens de lessen. Vandaar onze vraag om in de gang de kinderen gedag te zeggen en ze daar ook weer op te halen na de les. Via de technische leiding wordt u op de hoogte gehouden van de kijkles.

Lesrooster 2018

Lestijden locatie Oosterbeek:

maandag
16.00-17.00 uur meisjes 6 – 8 jaar
17.00-18.00 uur meisjes 8 – 10 jaar
18.00-20.00 uur selectie

dinsdag
17.00-18.00 uur jongens 6 – 7 jaar
18.00-19.00 uur jongens 8 jaar en ouder

woensdag
​15.00-16.00 uur meisjes 6 – 8 jaar
16.00-17.00 uur meisjes 8 – 10 jaar
17.00-18.00 uur plusuur
18.00-19.00 uur 11+ groep
20.00-21.00 dames bewegen op muziek

donderdag
16.00-16.45 uur kleuters 4 en 5 jaar
18.00-20.00 uur selectie

Lestijden locatie Wolfheze:

Maandag
17.00-18.00 uur jongens + meisjes 4 – 8 jaar

Vakanties en vrije dagen 2018

Herfstvakantie 13 oktober 2018 tot 21 oktober 2018

Kerstvakantie 22 december 2018 tot 6 januari 2019

 

Opzeggen lidmaatschap

Om misverstanden te voorkomen zetten we de regels nog even op papier ten aanzien van het opzeggen van een lidmaatschap.

Het opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend per e-mail. Opzegging is slechts 2x per jaar mogelijk. Elk lidmaatschap is bindend voor de duur van 6 maanden en wordt automatisch verlengd, tenzij voor 1 januari of voor 1 juli het lidmaatschap per e-mail of schriftelijk wordt opgezegd bij de ledenadministratie (ledenadministratie@Odio.nl). Het lidmaatschap evenals de automatische incasso eindigt dan respectievelijk 1 februari of 1 augustus.

Voor kleuters (groep 1 en 2) kunt u per maand het lidmaatschap per e-mail of schriftelijk opzeggen bij de ledenadministratie. Deze opzegging dient dan voor de 15e van de maand bij de ledenadministratie binnen te zijn.

Oproep vanuit het bestuur

Wij zoeken met spoed enthousiaste en betrokken mensen die ons bestuur willen versterken. Heel veel tijd kost het niet, maar noodzakelijk voor het voortbestaan van de club is het wel. Daarbij is het leuk om betrokken te zijn bij de club waar jouw kind met zoveel plezier sport! En misschien heeft de vader/moeder van het vriend(innet)je van je kind ook interesse en meld je je samen aan. Leuke ideeën, creatieve breinen en helpende handen zijn altijd welkom!

Vandaar deze oproep aan alle enthousiaste ouders die dit jaar een uurtje (of meer) tijd vrij willen maken voor ODIO. Laat het ons dat weten en mail naar Ingridbouwmeister@live.nl.  Wij en de kinderen zijn reuze blij met uw hulp. Zo ook zijn we altijd blij met ouders die voor of na de lessen willen helpen met op- of afbouwen van de toestellen. Dus als u uw kind brengt of de laatste 10 minuten komt kijken…………..vele handen maken licht werk.

Interesse in een bestuursfunctie? Je kunt uiteraard vrijblijvend een keer een vergadering bijwonen om te zien of het iets voor je is.

Voor meer informatie kun je mailen naar Jaap van Duuren (voorzitter): jaap.van.duuren@hetnet.nl of  naar Ingrid Bouwmeister (penningmeester) Ingridbouwmeister@live.nl